WEB BLOG
this site the web

Vivim inmersos en un món consumista


Es possible una societat NO consumista?

Des de les societats riques, on un 20 % consumeix el 80 % dels recursos existents, fins a
les més pobres, que malden per entrar-hi. És,amb tota certesa, un dels trets bàsics.

Al llarg del segle XX, amb els avenços tècnics la fabricació va esdevenir ràpida i barata i el que interessava era vendre com més millor. I la publicitat va començar a crear necessitats per generar nous consums. Anar a la moda, ascendir socialment o no ser menys que algú altre són necessitats induïdes pel mercat.

Aquest procés va tenir alguns aspectes positius (alliberar temps personal, desenvolupament
econòmic, increment del benestar), la tendència actual al consum desmesurat (cada dia hi ha
més consumidors i consumeixen cada cop més) augmenta les desigualtats entre la població mundial i destrueix el medi ambient. I això segueix passant quan la major part dela població mundial no cobreix les seves necessitats bàsiques. A més, tothom ha de saber que el planeta no resistiria si tota la població es posés a consumir al mateix nivell que la societat occidental

Prenem consciència que això ha de canviar

Quan el sistema de mercat actual ens vol reduir a simples consumidors individuals,hi hem de respondre amb una visió col.lectiva, conscients que ens hi juguem el benestar.




0 comentarios:

Publicar un comentario

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies